Koncepty gastronomiczne, restauracje i kawiarnie, które drzwi w drzwi działają na tej zabytkowej uliczce w Dzielnicy Czterech Świątyń, już od 15 maja mają w menu specjalne propozycje.
Korzystając z okazji, że jest sezon na szparagi i że są one naszym regionalnym produktem, bo uprawiane są pod Wrocławiem, zapraszamy gości do skosztowania szparagów w naszych autorskich recepturach.zachęcają organizatorzy
Smakować potraw można od samego rana aż do później nocy. Na śniadanie szparagi serwują:
- Central Cafe (św. Antoniego 10)
 - Pochlebna (św. Antoniego 15)
 - La Luz (św. Antoniego 36/38).
 
Później, na brunch, można je zjeść w:
- Meistersztyku (św. Antoniego 21)
 - GoFreak (św. Antoniego 27/29).
 
Na szparagowy lunch zapraszają:
- Poke Poke (św. Antoniego 27/29)
 - Smach (św. Antoniego 35)
 - Pestka (św. Antoniego 26).
 
A na szybką przekąskę wpadajcie do:
- Frytki + sos (św. Antoniego 14)
 - EloMordo (św. Antoniego 16).
 
W porze obiadu warto wybrać się do:
- Bube (św. Antoniego 18/20)
 - Żeberka! (św. Antoniego 23).
 
A wieczorem szparagi będą czekały w:
- Szynkarni (św. Antoniego 15)
 - Panczo (św. Antoniego 35/1a).
 
Kulminacja szparagowego wydarzenia w najbliższy weekend 13-15 czerwca, bo właśnie 13 czerwca obchodzony jest dzień św. Antoniego z Padwy, patrona ulicy i Kościoła katolickiego, który przy niej stoi, i jest jedną z czterech świątyń w tej okolicy – obok prawosławnego soboru Narodzenia Przenajświętszej Bogurodzicy, ewangelicko-augsburskiego kościoła Opatrzności Bożej i synagogi Pod Białym Bocianem.