Najważniejsze informacje (kliknij, aby przejść)
Wigilia 2024. Catering świąteczny we Wrocławiu
Wybraliśmy 10 przykładowych miejsc (bary mleczne, restauracje, cukiernie), w których wciąż możecie zamówić gotowe dania na święta.
Bar Pyza
W ofercie są m.in.:
- pierogi ruskie (50 zł/kg)
 - pierogi z kapustą i grzybami (55 zł/kg)
 - krokiety (8 zł/szt.)
 - ryba po grecku (15 zł/100g)
 - sałatka jarzynowa (45 zł/kg)
 - bigos staropolski (45 zł/kg)
 - pasztet z kaczki (49 zł/kg)
 - karp smażony (25 zł/150g)
 - barszcz czysty (15 zł/litr)
 
Zamówienia przyjmowane są do 18 grudnia. Odbiór zamówień: 23 grudnia. Więcej informacji przeczytacie tutaj.
Piwnica Świdnicka
W ofercie są m.in.:
- pierogi z kapustą i grzybami (56 zł/kg)
 - sałatka jarzynowa (27 zł/0,5kg)
 - bigos z czterech rodzajów mięs (52 zł/kg)
 - krokiety z kapustą i grzybami (28 zł/2 szt.)
 - ryba po grecku - polędwica z dorsza (46 zł/kg)
 - dorsz pieczony w sosie koperkowym (42 zł/0,5kg)
 - boczek pieczony w ziołach (48 zł/0,5kg)
 - schab ze śliwką i morelą (44 zł/0,5kg)
 - tradycyjny sernik z polewą czekoladową (48 zł/0,5kg)
 - piernikowe brownie (48 zł/0,5kg)
 
Zamówienia przyjmowane są do 22 grudnia. Odbiór zamówień: do 23 grudnia. Więcej informacji przeczytacie tutaj.
Restauracja Aroma
W ofercie są m.in.:
- uszka z kapustą i grzybami (80 zł/ porcja 0,5kg)
 - krokiety z kapustą i grzybami (79 zł/5 szt. po 200g)
 - sałatka jarzynowa (41 zł/porcja 500g)
 - pierogi faszerowane kapustą i grzybami (41 zł/8 szt.)
 - ryba po grecku (55 zł/porcja 300g)
 - karp w galarecie (49 zł/ porcja 250g)
 - gołąbki z sandaczem i kaszą gryczaną w sosie borowikowym (55 zł/2 szt. + sos)
 - rolada z boczku z borowikami (69 zł/0,5kg)
 
Zamówienia przyjmowane są do 17 grudnia. Odbiór zamówień: 23 grudnia. Więcej informacji przeczytacie tutaj.
 Piękna jest radość w Święta, ciepłe są myśli o bliskich, niech pokój, miłość i szczęście otoczą dzisiaj nas wszystkich! Kartka się tworzy, proszę czekać...Twoja e-kartka
        
            
                    
Cukiernia Łomżanka
W ofercie są m.in.:
- makowiec (65 zł/kg)
 - keks z bakaliami (65 zł/kg)
 - ciasto piernikowe z marmoladą (65 zł/kg)
 - orzechowiec (89 zł/kg)
 - sernik krakowski (65 zł/kg)
 - sernik brzoskwiniowy (65 zł/kg)
 - jabłecznik (55 zł/kg)
 - babka drożdżowa (26 zł mała/ 40 zł duża)
 - babka piaskowa (30 zł/szt.)
 - pierniczki (85 zł/kg)
 
Zamówienia przyjmowane są do 21 grudnia. Odbiór zamówień: do 24 grudnia. Cukiernia oferuje dowóz świątecznych wypieków (minimalna kwota zamówienia na dowóz to 200 zł, obejmuje miasto Wrocław). Więcej informacji przeczytacie tutaj.
Słodki Chłopak
W ofercie są m.in.:
- mini piernik (85 zł)
 - szarlotka (cała: 180 zł, pół: 100 zł)
 - sernik pistacjowy (cały: 240 zł, pół: 130 zł)
 - sernik z białą czekoladą i malinami (cały: 180 zł, pół: 100 zł)
 - tarta czekoladowa ze słonym karmelem (cała: 150 zł, pół: 90 zł)
 - tarta cytrynowa z bezą włoską (cała: 150 zł, pół: 90 zł)
 - brownie z malinami i kremem pistacjowym (cały: 170 zł, pół: 95 zł)
 
Zamówienia przyjmowane są do 20 grudnia. Więcej informacji przeczytacie tutaj.
Pod Papugami
W ofercie są m.in.:
- tradycyjny barszcz czerwony (39 zł/900ml)
 - zasmażane buraki (29 zł/500ml)
 - pieczona kaczka w całości - nadziewana dzikim ryżem, wątróbkami i jabłkiem (200 zł)
 - kremowa czarna soczewica (34 zł/500ml)
 - łosoś w galarecie cytrusowej (230 zł/500g)
 
Zamówienia przyjmowane są do 18 grudnia. Odbiór zamówień: 23 grudnia. Więcej informacji przeczytacie tutaj.
Pierogarnia Stary Młyn
W ofercie są m.in.:
- barszcz czerwony (21,96 zł/0,7l)
 - zupa grzybowa z kluseczkami półfrancuskimi (32,96 zł/0,7l)
 - uszka z kapustą i grzybami (24,96 zł/10 szt.)
 - pasztet z dzika (17,96 zł/200g)
 - pieczony schab w galarecie, faszerowany suszoną morelą (34,96 zł/250g)
 - sałatka jarzynowa (29,96 zł/500g)
 - śledź w śmietanie (29,96 zł/250g)
 - szarlotka (34,96 zł/600g)
 - pierogi tradycyjne gotowane (3,96 zł/sz.) lub w piecu pieczone (8,96 zł/sz.)
 
Zamówienia przyjmowane są do 18 grudnia. Odbiór zamówień: 23 i 24 grudnia. Więcej informacji przeczytacie tutaj.
Kameralna
W ofercie są m.in.:
- dorsz po grecku (52 zł/500g)
 - barszcz czerwony na zakwasie (35 zł/900ml)
 - krokiet z kapustą i grzybami (12 zł/szt.)
 - pieczeń z szynki (28 zł/200g)
 - kluski śląskie z palonym masłem (30 zł/500g)
 - modra kapusta z boczkiem i winem (28 zł/500g)
 - sernik z bakaliami i kandyzowaną skórką pomarańczy (150 zł/foremka ok. 1000g)
 - brownie z czekolady belgijskiej z sosem malinowym (150 zł/foremka ok. 1000g)
 
Zamówienia przyjmowane są do 18 grudnia. Odbiór zamówień: 23 grudnia. Więcej informacji przeczytacie tutaj.
FALLA Wrocław
W ofercie są m.in.:
- barszcz wigilijny (34 zł/900ml)
 - bigos (34 zł/450g)
 - sałatka jarzynowa (25 zł/450ml)
 - pierogi z kapustą i grzybami (39 zł/10 szt.)
 - pasztet z fasoli z żurawiną (36 zł/400ml)
 - śledź w burakach (25 zł/200g)
 - seleryba po grecku (27 zł/450g)
 - sernik wegański (190 zł/24 cm)
 
Zamówienia przyjmowane są do 22 grudnia. Więcej informacji przeczytacie tutaj.
Warsztat - Food & Garden
W ofercie są m.in.:
- sałatka jarzynowa (35 zł/0,5kg)
 - śledź w sosie tatarskim (50 zł/0,5kg)
 - krem grzybowy wege (20 zł/250ml)
 - rolada makowa (88 zł/kg)
 - piernik staropolski (89 zł/kg)
 - babka cytrynowa z makiem (71 zł/ ok. kg)
 - sernik baskijski (95 zł/1,2kg)
 
Zamówienia przyjmowane są do 19 grudnia. Odbiór zamówień: 23-24 grudnia. Więcej informacji przeczytacie tutaj.
  
  
                      
                      
                  
      
      
A Wy gdzie zamawiacie w tym roku catering na święta? Napiszcie do nas na adres redakcja(at)araw.pl, a my dodamy to miejsce do tego zestawienia.