Włoskie restauracje we Wrocławiu. Gdzie pójść? [5/19]
                                                    Przesuń zdjęcie palcem
                                                    
                                                
                                                
                                                        Przeglądaj galerię za pomocą strzałek                                                        
                                                        
                                                        na klawiaturze                                                    
                                                                                            Ragu Pracownia Makaronu
Do tej włoskiej restauracji ustawiają się długie kolejki... i zdecydowanie warto poczekać. To pierwszy pasta bar we Wrocławiu z prawdziwego zdarzenia. Makarony są tu przygotowywane na miejscu ze starannie dobranych składników najwyższej jakości, a dania zaskakują połączeniami smaków.
– Kiedy zaczynaliśmy projekt RAGU, nawet nie marzyliśmy o dużej restauracji, gdzie liczba gości chętnych na nasz makaron przekroczy liczbę dostępnych miejsc – czytamy na stronie restauracji.
W menu znajdziemy m.in. tagliatelle z tatarem z tuńczyka, gnocchi truflowe, spaghetti z burratą czy półmisek owoców morza. Nie brakuje też deserów – hitem w karcie jest turbo tiramisu na domowym mascarpone i z lodami czekoladowymi.